Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: FZ 50 Pomocy, czarne plamy na podgladzie  (Przeczytany 4430 razy)
karolkotylo
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« : 04 Wrzesień 2008, 20:49:01 »

Witam wszytskich, jestem szczesliwym posiadaczem FZ50, jest to moj pierwszy aparat cyfrowy.
Od kilku dni posiadam Lumixa, aparat sprawuje sie swietnie, jestem z niego zadowolony. Ale jedna rzecz nie daje mi spokoju, po zrobieniu zdjecia, obojetnie w jakim trybie, zrobione zdjecie pojawia sie na ok 2 sek. na wyswietlaczu, wszystkie miejsca przeswietlone pojawiaja sie jako czarna migajaca plama, to samo jest gdy przelacze w szybki podglad, czyli strzalka w dol. Jesli korzystam z opcji przegladania karty( po przelaczeniu gornym kolkiem) czarne plamy nie sa widoczne, tak samo jak i po zgraniu zdjec na dysk komputera. Czy to jest normalne w FZ50? Zastanawiam sie czy nie powinienem oddac aparatu do sklepu.
Czekam na pomoc.

Karol
Zapisane
fotopanas
Zaawansowany użytkownik
****

Pomógł: +18/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 371



« Odpowiedz #1 : 04 Wrzesień 2008, 21:32:18 »

Witaj Karolu Uśmiech
To jest normalne; kwestia ustawień. Polecam instrukcję obsługi: str. 31 (rozjaśnianie) i 45 (funkcja rozjaśniania) Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 04 Wrzesień 2008, 21:35:10 wysłane przez fotopanas » Zapisane

Pozdrawiam
fotopanas

_________________________
+ "kieszonkowiec" Lumix LS80 + Pentax k-x
karolkotylo
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #2 : 04 Wrzesień 2008, 21:42:09 »

Witam serdecznie,
oczywiscie odpowiedz jak najbardziej trafna.

Pozdrawiam

Uwazam temat za zamkniety.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do: