Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Biała pionowa linia na zdjęciach :(  (Przeczytany 6215 razy)
Morou
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 1


« : 16 Grudzień 2012, 10:46:37 »

Witam

Jakiś czas temu kupiłem używanego DMC-LX3, w sumie świetny aparat, spodobał się ojcu więc mu go dałem... wiem że o niego dbał, a teraz się okazało że na robionych zdjęciach pojawia się biała pionowa cienka linia, tak mniej więcej na środku wyświetlacza od samej góry do samego dołu, i co najważniejsze widać ją też na zdjęciach.  Ciekawe test to że na filmach i na zdjęciach z użyciem lampy owej linii nie ma ( na zdjęciach z lampą zdarza się że linia się pojawi... ale nie zawsze i zdecydowanie bledsza), pojawia się główniem zdjęciu przy który nie jest używana lampa.

Łudząc się że coś to pomoże zmieniłem software na wersję 2.2 ... ale nie pomogło.

Podejrzewam że już tylko serwis mi został. Jestem z Warszawy... może ktoś doradzi, gdzie warto się skierować? Ile  może kosztować naprawa ? Czy mogę jeszcze coś samemu zrobić by to naprawić ? To jakaś wada LX3 czy losowy przypadek akurat mojego egzemplarza?

Pozdrawiam
Zapisane
jrc
Zaawansowany użytkownik
****

Pomógł: +10/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 416


Dość!


WWW
« Odpowiedz #1 : 18 Grudzień 2012, 11:00:11 »

Mialem niegdys LX3, zdjecia wychodzily bez zadnych pionowych kresek - niezaleznie od warunkow fotografowania. Wstaw moze jakis obrazek, ilustrujacy problem...
Zapisane

lajkonik
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 47


« Odpowiedz #2 : 30 Marzec 2013, 15:48:19 »

Najlepiej zapytaj na FB panasonica, moze ci cos doradza a jak nie to skontaktuje sie z BOK panasonica i oni powinno ci doradzic co i jak.
Zapisane
AlGie
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 10


« Odpowiedz #3 : 14 Kwiecień 2013, 22:37:24 »

dziwne, że z lampą problem znika. a może są ustawienia jakieś, gdzie to też znika?
Zapisane
lajkonik
Nowy użytkownik
*

Pomógł: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 47


« Odpowiedz #4 : 22 Kwiecień 2013, 22:31:03 »

Problem rozwiazany czy nadal sa problemy z ta linia w Lumixie??
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do: